Pályázatok eredményessége

C tábla A pályázat telephely fejlesztésének célja egy új 498 m2-es alapterületű üzemcsarnok felépítése a vállalkozás Baja, Teller E. u. 10. szám alatt található telephelyén. A fejlesztés oka, hogy a jelenlegi gyártási folyamat egyes részeihez kénytelenek vagyunk alvállalkozó partnerek szolgáltatását igénybe venni. Az alvállalkozók bevonása plusz terhet rak a gyártási folyamatok menedzselésére és költséghatékonysági problémákat is felvet. Ennek kiküszöbölésére készül az új csarnok. Az új teremben is nagyon kényelmes olvasni az új blogot a https://bourgutspiele.wordpress.com webhelyen. A csarnoknak köszönhetően néhány termék gyártásánál kiküszöbölhetőek az alvállalkozói munkálatok. Ennek révén szállítási határidők is könnyebben tarthatóak lesznek a pályázat megvalósulását követően. Ha ki tudjuk szorítani az alvállalkozói munkát, akkor szállítással járó költségcsökkenést is elérhetünk.

 A T.E.T.T. Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közel 18,12 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírásán. A közel 52 millió Ft összköltségű beruházás keretei közt beszerzésre került két új fémipari megmunkáló eszköz.

Jelen projekt célja a Társaság gyártótevékenységének az alvállalkozói körtől történő függetlenítése volt. A gyártókapacitás bővítése érdekében ezért a bajai telephelyen sor került egy programozható, akár 45 mm vastag fémlemezek kivágására is alkalmas CNC plazmavágó berendezés, valamint egy nagy átmérőjű és arányaiban rövid alkatrészek megmunkálását lehetővé tevő fejeszterga beszerzésére. Az eszközök magas technológiai színvonalat képviselnek, lehetővé téve ezzel a precíziós fémmegmunkálást és a megrendelői igények teljes körű kiszolgálását.

A projekt összköltsége 51,76 millió Ft volt, melyhez a Társaság 35%-os támogatási intenzitást jelentő, 18,12 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.

tett_D tip tabla_A2-2

Célunk, hogy az egészséges életmódra nevelő programok hosszú távon szolgálják a vállalkozás hatékony működését a dolgozók javuló fizikai és szellemi teljesítő képességét. A pályázati projekt keretén belül megvalósuló programok összhangban állnak a vállalkozás HR stratégiájával és azzal a célkitűzéssel, hogy kollégáink számára a lehető legjobb munkakörülményeket nyújthassuk. A célunk, hogy a programba bevont kollégák jó példa mutatásával- egészséges étkezés, rendszeres testmozgás, káros szenvedélyek mellőzése- minél több munkatársat ösztönözzenek az egészséges életmódra. A projekt közvetett célcsoportja a dolgozók családja és közvetlen környezete.

Kedvezményezett neve: T.E.T.T. TIMÁR és TIMÁR TRADE Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

  • a projekt címe: Gyártási technológia fejlesztése a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft.-nél
  • a szerződött támogatás összege: 36.764.597 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • a projekt befejezési dátuma: 2017.04.28.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00350

Jelen projekt célja a Társaság gyártótevékenységének az alvállalkozói körtől történő függetlenítése és eszközeink korszerűsítése volt. A gyártókapacitás bővítése érdekében ezért a bajai telephelyen sor került 6 darab új hegesztőberendezés, egy légtisztító berendezés, egy vibrációs feszültségmentesítő eszköz és egy láng- és huzalszóró megvásárlására. Az eszközök magas technológiai színvonalat képviselnek, lehetővé téve ezzel a precíziós fémmegmunkálást és a megrendelői igények teljes körű kiszolgálását.

A T.E.T.T. TIMÁR és TIMÁR TRADE Mérnökiroda, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot nyert a GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása pályázati kiírásra beadott „Vibrációs feszültségkezelési eljárások kutatása, beillesztése a fémipari gyártástechnológiába. Kezelő berendezés kifejlesztése.” című projekt végrehajtására.

A projekt összköltsége 379,01 millió Forint, megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 222,08 millió Forint, támogatás intenzitása 58.59%.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 31.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2016-00813

Öntvény alkatrészeknél az öntés folyamán termikus feszültségek maradnak a munkadarabban. Ezek a forgácsolási eljárás alatt felszínre kerülnek és esetenként jelentős geometriai alakváltozást okoznak. A nagy gond az, hogy nem irányítható a folyamat, azaz forgácsolás után annyira elvetemedik a darab, hogy egy szigorúbb alak- és/vagy mérettűrés esetén akár selejtezni kell. Ez öntött darabok esetén nagy probléma a jelentős átfutási idők és anyagköltségek miatt. A gépgyártás széles szegmensét érintő téma, mivel a prémium gépipari termékeket jellemzően öntvény alkatrészekből szerelik össze.

A projekt célja egy olyan feszültségmentesítő kezelőhely létrehozása, amely lehetőséget teremt a forgácsoló szakemberek számára olyan technológiák alkalmazására, amelyek ma a belső feszültségek miatt nem alkalmazhatóak.